Anna Jacobapolder Duiklocatie 72

Duiken op Anna Jacobapolder is geen straf. Deze duikcorridor ligt aan het Zijpe waar vroeger een veerpontje heeft gevaren tegenwoordig wordt vooral in de zomer nog een fietsveerpont gebruikt. Deze heeft aan de buitenzijde van de vroegere haven een afmeerplaats. Men dient hier rekening mee te houden. Je dient vanaf de parkeerplaats ongeveer 100 meter te lopen tot de voet van de pier.

 

Duikstek Sint Philipsland vol leven


Als je aan de voet van de pier te water gaat moet je niet teveel naar het westen gaan omdat je dan in de drukbevaren vaargeul terecht komt. Als je te water gaat loopt de pier vrij steil naar beneden toe tot een diepte van 30 meter­ en is bezaaid met rotsblokken die vol leven zitten.

Onderwaterleven Oosterschelde


Vooral door de ligging kom je op deze plaats alle soorten leven tegen die je in de Oosterschelde kunt verwachten zoals Noordzeekrabben, kreeften, brokkelsterren sepia, platvis, paling, kokerworm, spinkrabben, zeebaars, enz. Te veel om allemaal op te noemen. Ook ziet men hier regelmatig bruinvissen aan de oppervlakte speels door het water glijden wat een prachtig gezicht is. Deze duikstek heeft een nadeel en dat is dat er alleen aan de noordzijde gedoken mag worden.

Maak de beleving compleet 

Bij Sub Ocean Services 

Begin met chatten!
💬Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?