Vuilnisbelt duiklocatie 80

Duiken op duiklocatie de Vuilnisbelt

De naam Vuilnisbelt doet deze duiklocatie zeker geen eer aan. De naam komt van de vuilstort die hier in het verleden aanwezig was. De duikstek is ook bekend onder de naam Tuttelhoekje en Vlaamse duikers noemen ‘m ook de Vuilbak.

Duikstek de Vuilnisbelt: onderwaterleven

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 200 meter lopen langs de dijk om via een trap het water in te kunnen. Het talud gaat hier vrij snel naar beneden en ligt bezaaid met stenen afgewisseld met kleine zandvlaktes. Vanwege dit afwisselende karakter is het leven dan ook zeer gevarieerd. Hier kan men dan ook grote zeekreeft, maar ook de Noordzeekrab tussen de stenen tegenkomen. Ook de begroeiing van de steenstort is overweldigend. Er is dan ook heel veel klein leven te zien vooral heel, héél veel verschillende soorten garnalen.

Duiken op Tholen

De Vuilnisbelt is een duikplaats waar enige ervaring wel op zijn plaats is. Vooral bij springtij kun je jezelf vergissen en voor je het weet wordt je door de stroming naar de geul gezogen met het risico dat je de trap mist en dat de dijk zich steeds verder van je af bevindt. Navigeren is hier dan ook heel belangrijk. Je dient vooral bij laag water goed op te letten dat je via de trap het water kunt verlaten want de steenstort en de vele begroeiing maakt het anders erg lastig om het water te verlaten.

Maak de beleving compleet 

Bij Sub Ocean Services 

Begin met chatten!
💬Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?