Stavenisse Veerweg duiklocatie 77

Duiken op Stavenisse

De Veerweg Stavenisse is een aantrekkelijke duikcorridor daar er zeer gemakkelijk het water in kan worden gegaan. Vooral bij hoogwater. Er ligt hier een botenhelling die soms gebruikt wordt voor het te water laten van trailerbare bootjes. Het is dan ook verboden om van deze helling gebruik te maken je moet iets voorbij de trailerhelling te water gaan.

Stavenisse: duiken op een gevarieerde stek

Zodra je te water bent kom je in een ondiepte terecht. Als je uitzwemt vind je al snel het steil talud begroeid met oesters. De bodemstructuur is onregelmatig. Er bevinden zich hier behoorlijke putten. Het is dan ook belangrijk om je kompas goed in de gaten te houden. Vooral de geoefende duiker kan je hier soms ook buiten de kentering duiken. Het is dan wel belangrijk om de stroomatlas te raadplegen, want het kan er vooral bij springtij behoorlijk stromen.


Duiken op en rond Stavenisse: onderwaterleven

Je komt hier vooral in de winterperiode veel grote wulken tegen die hier hun eieren af komen zetten. Een volgende punt van aandacht is het invalide steiger. Vanaf deze steiger wordt regelmatig gevist. Er liggen onder water dan ook behoorlijk wat vislijnen.

Maak de beleving compleet 

Bij Sub Ocean Services 

Begin met chatten!
💬Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?