Gorishoek Blokken duiklocatie 78B

Bodem Gorishoek de Blokken

Op de bodem zal hier geen steenstort te vinden zijn daar de geul ver van de dijk is gelegen. Echter men kan hier wel veel vistuigen tegenkomen. Als men op zo’n 10 meter diepte is kom je werkelijk mooie veenblokken tegen die helemaal zijn begroeid met baksteenanemoontjes. Daardoor zijn de veenblokken geheel oranje gekleurd.

Duiken op Gorishoek de Blokken

Duiken op duikstek Gorishoek de Blokken kan alleen met laag water en is te bereiken vanaf de kant. Je dient dan vanaf de dijk zo’n 300 meter over het slik van de Dorsman te lopen alvorens men te water kan gaan. Hier dient men er op bedacht te zijn dat er een ware drop-off is en het talud vrij stijl naar beneden gaat (zorg voor een gevuld jacket)

Stroming Gorishoek

Men kan hier ook een diepe duik maken door haaks uit de kant te zwemmen. Je komt dan verschillende terrassen tegen die eerst afdalen en dan licht omhoog gaan om vervolgens weer dieper af te dalen tot zo’n 40 meter. Let hier wel op dat de stroming zeer verraderlijk kan zijn en van verschillende richtingen kan komen. Tussen de veenblokken, als je terug naar de kant zwemt, kun je op zo’n 3 ­meter diepte nog een mooie kleine veenwand tegen komen waaronder divers leven is te bespeuren.

Maak de beleving compleet 

Bij Sub Ocean Services 

Begin met chatten!
💬Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?