Irenehoeve duiklocatie 75

Duiken op Tholen: Irenehoeve

Duiken bij Irenehoeve is zoals duiken op veel duiklocaties op Tholen. Minder massaal dan op andere plaatsen langs de Oosterschelde. Bij camping Irenehoeve is een mooie betonnen trap gemaakt zodat je gemakkelijk over de dijk kunt komen. Eenmaal aan de andere kant van de dijk zie je aan je linkerzijde een golfbreker. Hier kun je prachtig omheen duiken.

Duiken tot 40 meter

De bodem loopt hier langzaam af van 5 meter tot een diepte van 40 meter. Deze plek is alleen geschikt om bij laag water te duiken daar bij hoogwater over het algemeen het zicht zo slecht is dat veilig duiken hier geen optie is.

Onderwaterleven duikstek Irenehoeve

De golfbreker is uitbundig begroeid met zee-anjelieren en in het voorjaar geven de hydroidpoliepen de helling kleur. Tussen de steenstort kun je vaak grote zeedonderpadden vinden ook het botervisje en de paling voelen zich hier thuis. Wel dien je er rekening mee te houden dat je in het diepe water in de vaargeul zit dus een vrije opstijging is niet aan te bevelen. Zwem eerst met bodemcontact terug naar de kant. Je komt dan op een zandvlakte waar groepen oesters liggen die voor verrassende ontmoetingen zorgen. Op de zandvlakte kom je vooral in het voorjaar kleine platvis tegen.

Maak de beleving compleet 

Bij Sub Ocean Services 

Begin met chatten!
💬Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?