Oostnol-keeten17 Duiklocatie 76

Duiken op Tholen: Oostnol

Duiken op Tholen is heel gevarieerd. Verschillende duikstekken zorgen dat iedere sportduiker aan zijn of haar trekken kan komen. De Oostnol is vooral voor de diepduikers onder ons een zeer mooie plaats. Het is namelijk mogelijk om vanaf de kant een diepte te bereiken van zo’n 50 meter. Echter alvorens men hier te water gaat moet men wel een eindje wandelen.

Kant- of bootduik

Deze duiklocatie is ­alleen bij laag water vanaf de kant te duiken. Echter bij hoogwater wordt ook wel vanaf de haven van Stavenisse met kleine RIB-boten hier naar toe gevaren en gedoken. Men dient bij hoogwater wel ­rekening te houden met stromingen die soms ineens komen opzetten en je zomaar in het vaarwater doen belanden.

Vaargeul

Zoals bij veel duiken op Tholen dien je rekening te houden met de scheepvaart. Bij de opstijging dient men er rekening mee te houden dat men in een druk bevaren vaargeul terecht kan komen. Het verdient dan ook aanbeveling om bodemcontact te houden en eerst richting de kant te zwemmen (gebruik van kompas is dan ook onontbeerlijk) tot zo’n 10 meter diepte alvorens aan de vrije opstijging te beginnen (gebruik van een signaalboei is aanbevolen).

Kantduik

Indien je vanaf de kant duikt dien je rekening te houden met de grote stenen die soms erg glad kunnen zijn deze grote stenen liggen tot zo’n 10 meter diepte waar vooral de kreeften goed gedijen. Dieper kom je op een zandbodem terecht waar het bezaaid ligt met stenen die vaak verrassend begroeid zijn.

Maak de beleving compleet 

Bij Sub Ocean Services 

Begin met chatten!
💬Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?