Quaak

Duiken op Tholen: Quaak

Duiken op Tholen is geweldig. De duikplaatsen zijn minder druk dan op bijvoorbeeld Schouwen-Duiveland en het onderwaterleven is net zo verrassend als elders in Zeeland. Voor duiken op Quaak die je de auto te parkeren langs de dijk aan de toegangsweg naar de camping. Mede hierdoor dien je soms een behoorlijke wandeling te maken van zo’n 200 á 300 meter.


Over de dijk

Bij de camping is een betonnen trap waardoor je gemakkelijk de dijk overgang kunt nemen. Aan de ander zijde van de dijk loop je naar rechts in de richting van Sint Annaland om vervolgens via de strekdam naar het water te lopen let hierbij vooral op losliggende stenen.

Duiklocatie Quaak: snotolf en platvis

Je kunt ook bij de dijk te water gaan om vervolgens langs de strekdam te duiken naar het diepe gedeelte vooral hier kom je een heel gevarieerde bodem tegen met soms diepe gaten waarin grote kreeft zich schuilhoudt. In de wintermaanden, zo ongeveer in januari, komen elk jaar enkele snotolven om hun eieren hier af te zetten. Als men langs de voet van de strekdam duikt kom je tevens zandvlaktes tegen waar ook de platvis zich graag in net zand verstopt.

Maak de beleving compleet 

Bij Sub Ocean Services 

Begin met chatten!
💬Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?