Gorishoek de Punt Duiklocatie 78A

Duiken op Gorishoek de Punt

Duiken rond Gorishoek kan op verschillende plaatsen. Gorishoek de Punt is daarvan de meest bekende. Deze duiklocatie is een van de meest geoutilleerde die het eiland Tholen rijk is. Naast een restaurant en een duikshop kan men hier ook de boot te water laten via de trailerhelling.

Parkeren Gorishoek de Punt

Vanaf de parkeerplaats dien je naar de punt te lopen waar je het water in kunt gaan. Er is een trap aangelegd waardoor je gemakkelijk het water in kunt komen. Je ziet vaak dat duikers via de trailerhelling het water verlaten je zult begrijpen dat dit niet is toegestaan en bovendien gevaarlijk is.

Diepe duiken zijn mogelijk

Duikcorridor Gorishoek de Punt is zeer geschikt voor het maken van een diepe duik je kunt gemakkelijk vanaf de kant tot een diepte duiken van zo’n 40 meter.Dit betekent echter wel dat ervaring vereist is er kan namelijk vooral rond de punt een sterke verticale stroming staan.

Onderwaterleven Gorishoek de Punt

Hier is goed te zien dat de bodem structuur en de stroming zeer belangrijk is voor het onderwaterleven mede hierdoor is deze zeer gevarieerd ook kan men hier jagende zeebaars aan treffen evenals lipvissen. Ook de Noordzeekrab komt hier regelmatig voor.

Maak de beleving compleet 

Bij Sub Ocean Services 

Begin met chatten!
💬Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?